Type Here to Get Search Results !

İŞ AKIŞ SÜREÇ YÖNETIM / DÖKÜMAN YÖNETIMI / DÖKÜMAN ARŞIVI VE MEDYA ARŞİVİ ÜZERINE

İŞ AKIŞ SÜREÇ YÖNETIM / DÖKÜMAN YÖNETIMI / DÖKÜMAN ARŞIVI VE MEDYA ARŞİVİ ÜZERINE

İş akış ve süreç yönetim sistemlerinde önemli bir bölümde Doküman Yönetimi modülü oluşturmakta. Burada da özellikle eski Hardcopy olan belgelerin arşivlenmesi, kaliteli bir OCR dan geçip içeriğin metne dönüşüp buradan da arandığı zaman o dokümanın bulunması önemli olmakta. Yoksa her belge için ayrı bir form yapıp Metadata sını kayıtlama süreci kurumlar için çok zor ve zaman alan bir konu. Belge yönetim sistemlerinde bu konu önemli olmakta. Tabi belgelerin 300 DPİ da taranması iyi bir şey, özellikle doküman fontları küçük ise.

Diğer bir konuda kurumlarda artık çok fazla resim ve video ağırlıklı medya içerikleride oluştu. Özellikle kurumsal iletişim birimlerinde önemli bir yer tutmakta. Yakın zamana kadar ve halen MAM denen Medya arşiv sistemleri bu işlem için kullanılıyordu. Özellikle de yayın kuruluşlarında. Fakat artık her kurumun kendine ait medyaları olmakta ve çekmece içlerinde disklerde saklanmakta, ama arandığı zamanda bulunması çok zor olmakta. Bunlar bazen bir iftar etkinliğinin resim ve videoları ya da ürün departmanın ürün görselleri de olabilmekte.

Bunları da artık tek çatı altında toplanması iyi olur. Dolayısı ile BPM ürünler Doküman yönetimi ve OCR lı belge arşiv yapılanması kapsamında bu tür medyaların da arşivlenmesini yapabilirse çok iyi olur. Tabi medya olunca Metadata yı çıkarma için Exiftool ya da FFmpeg gibi açık kaynak kodlu ürünleri de program içinde kullandırmak kullanıcının birçok metada bilgisi ni girmekten de kurtarılması çok iyi olur.

hashtagBPM hashtagOCR hashtagMAM hashtagDAM hashtagEXİFTOOL hashtagFFMPEG
Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.